fbpx
ΕΧΕΤΕ ΑΠΟΡΙΕΣ? ΡΩΤΗΣΤΕ ΜΑΣ
Δευτέρα - Παρασκευή
9:00 - 21:00
Σάββατο-Κυριακή κλειστά
Τηλ. κέντρο:2810 342700
Ολυμπιονικών 84 & Αντήνορος Θέρισος

Ηράκλειο Κρήτης  Τ.Κ. 71305

Παγκόσμια Ημέρα Ενημέρωσης για τον Αυτισμό

Η Παγκόσμια Ημέρα Ενημέρωσης για τον Αυτισμό γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 02 Απριλίου. Με σκοπό την ευαισθητοποίηση της κοινωνίας αλλά και την ενεργοποίηση της Πολιτείας, η υποψήφια PhD. Μαρία Κοκκιάδη, παιδαγωγός με εξειδίκευση στην σχολική ψυχολογία και ειδική αγωγή του Παιδαγωγικού Τμήματος Προσχολικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Κρήτης, θα μας αποσαφηνίσει ορισμένα βασικά σημεία σχετικά με τη Διαταραχή Αυτιστικού Φάσματος.

line

1. Τι είναι ο αυτισμός;

Είναι μία νευροαναπτυξιακή διαταραχή που χαρακτηρίζεται από ελλείμματα στην κοινωνική επικοινωνία και τις στερεοτυπικές, επαναληπτικές συμπεριφορές, δραστηριότητες και ενδιαφέροντα. Η Διαταραχή Αυτιστικού Φάσματος (ΔΑΦ) διακρίνεται σε τρία επίπεδα με βάση το επίπεδο λειτουργικότητας του ατόμου και τη σοβαρότητα των συμπτωμάτων του.

2. Ποια είναι τα αίτια του αυτισμού;
3. Ποια είναι τα βασικά χαρακτηριστικά του αυτισμού;
4. Πότε αρχίζουν να εμφανίζονται τα σημάδια του αυτισμού;
5. Ποια είναι η συχνότητα της διαταραχής;
6. Θεραπεύεται ο αυτισμός;

line

Λίγα Λόγια για την υποψήφια PhD Μαρία Κοκκιάδη

Σήμερα: Εκπόνηση διδακτορικής διατριβής στο Παιδαγωγικό Τμήμα Προσχολικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Κρήτης στον τομέα της Στατιστικής και Σχολικής Ψυχολογίας

2019-2021: Μεταπτυχιακό Δίπλωμα Ειδίκευσης στην «Αναπτυξιακή Ψυχολογία και Παιδαγωγικές Εφαρμογές», του Παιδαγωγικού Τμήματος Προσχολικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Κρήτης

2016-2018: Μεταπτυχιακό Δίπλωμα Εξειδίκευσης στην «Ειδική Αγωγή», του Πανεπιστημίου Κρήτης

2010-2014:  Πτυχίο Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης, Σχολή Επιστημών Αγωγής, Πανεπιστήμιο Κρήτης

 

Εκπαιδευτική εμπειρία

Από το 2022 έως σήμερα Καθηγήτρια (HE) στο πρόγραμμα Ψυχολογίας, BSc (Hons) Psychology, Wrexham University, συνεργάτης του Κολλεγίου Κρήτης MBS

Από το 2014 έως σήμερα: Εκπαιδευτικός Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης (δασκάλα)

2014-2016: Εργασία στο Κέντρο Στήριξης Παιδιού και Οικογένειας Ηρακλείου για τη μαθησιακή υποστήριξη παιδιών με ιδιαίτερες δυσκολίες.

2011-2015: Συμμετοχή σε Πρόγραμμα Δημιουργικής Απασχόλησης για παιδιά με αυτισμό του Συλλόγου Γονέων, Κηδεμόνων και Φίλων Ατόμων με Αυτισμό Ν. Ρεθύμνου.

 

Δημοσιεύσεις

  • Κοκκιάδη, Μ. & Κουρκούτας, Η. Ε (2019). Ένα Καινοτόμο Πρόγραμμα Παρέμβασης για τη Μείωση Διαταραχών Συμπεριφοράς σε Μαθητές με Διαταραχή Ελλειμματικής Προσοχής – Υπερκινητικότητα (ΔΕΠ-Υ): Η περίπτωση των Κοινωνικών Ιστοριών. Επιστημονική Επετηρίδα Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, 31, 103-139.
  • Κοκκιάδη, Μ. & Κουρκούτας, Η. Ε (2016). Ενδοσχολικός Εκφοβισμός/Θυματοποίηση, Αυτοεκτίμηση και Συναισθηματικές Δυσκολίες σε παιδιά με και χωρίς Ειδικές Εκπαιδευτικές Ανάγκες. Επιστημονική Επετηρίδα Παιδαγωγικού Τμήματος Νηπιαγωγών Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, 9(1), 88-128.
  • Κοκκιάδη, Μ. (2015). Το φαινόμενο του σχολικού εκφοβισμού: Παράγοντες επικινδυνότητας και προστασίας στο οικογενειακό και σχολικό περιβάλλον του παιδιού. Στο Π. Γεωργογιάννης (Επιμ. έκδ.), «Κοινωνική Παιδαγωγική, Διαπολιτισμικότητα, Συμβουλευτική και Ειδική Αγωγή» (σσ. 312-325). Πάτρα: Ελεύθερο Πανεπιστήμιο Πολιτών. ISBN: 978-618-82287-4-0
  • Κουρκούτας, Η. Ε. & Κοκκιάδη, Μ. (2015). Από τη σχολική βία και τον ενδοσχολικό εκφοβισμό στο «ενταξιακό σχολείο». Επιστημονική Επετηρίδα Παιδαγωγικού Τμήματος Νηπιαγωγών Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, 8, 56-89.

Πιστοποίηση διαγνωστικών εργαλείων

Πιστοποιημένη χορηγήτρια του ψυχομετρικού εργαλείου λογόμετρο για την αξιολόγηση δεξιοτήτων προφορικού λόγου και γραμματισμού για παιδιά ηλικίας 3-6 ετών. Υλοποίηση: inte*learn.

.

Ολυμπιονικών 84 & Αντήνορος
Θέρισος

Ηράκλειο Κρήτης

Τ.Κ. 71305

Τηλ. κέντρο: 2810 342700

Fax: 2810 242212

Email: admin@mbs.edu.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας.
Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα και ενημερωθείτε άμεσα για τη σχολή που σας ενδιαφέρει.
Παρακαλούμε συμπληρώστε το όνομα σας
Παρακαλούμε συμπληρώστε το επίθετο σας
Παρακαλούμε συμπληρώστε το τηλέφωνο σας
Please enter your email
Γράψτε το μήνυμα σας
Σας πληροφορούμε ότι τα προσωπικά σας δεδομένα που συλλέγονται με αυτήν τη φόρμα θα χρησιμοποιηθούν μόνο για την παροχή των συμφωνηθέντων υπηρεσιών. Τα δεδομένα αυτά θα αποθηκευτούν και θα υποστούν επεξεργασία με ασφάλεια, θα χρησιμοποιηθούν δε μόνο για να διατηρήσουμε επαφή μαζί σας μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ή τηλεφωνικής κλήσης. Ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα δεν συλλέγονται και όλες οι προσωπικές σας πληροφορίες θα αντιμετωπίζονται σύμφωνα με την Πολιτική Απορρήτου του MBS College of Crete που συμμορφώνεται με τον Ευρωπαϊκό Κανονισμό 679/2016. Μπορείτε να αποσύρετε τη συγκατάθεση αυτή ανά πάσα στιγμή χρησιμοποιώντας τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου marketing@mbs.edu.gr
bottom-logo1.png
Ολυμπιονικών 84 & Αντήνορος
Θέρισος
Ηράκλειο Κρήτης
Τ.Κ. 71305
Τηλ. κέντρο: 2810 342700
Fax: 2810 242212
Email: admin@mbs.edu.gr

ΤΟ ΚΟΛΛΕΓΙΟ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΣΠΟΥΔΩΝ

ΦΟΙΤΗΣΗ

© Copyright 2024 Collegeofcrete.gr. All Rights Reserved.

Webdesign & Development by Tsweb.gr